Tel. 667 744 897
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka

Kapusta biała

  • dallas.jpg

    Kapusta Dallas F1 2500N

    Kapusta o okresie wegetacji 140 dni po wysadzeniu. Rośliny mają bardzo dobry wigor i zdrowotność. Wytwarzają owalne główki, o masie 5-7kg przy zagęszczeniu 30 tys. roślin na ha. Główki mają krótki głąb wewnętrzny i są bardzo dobrze wyrównane. Zalecana obsada  to 25 – 40 tys. roślin na hektar. Odmiana ma zdrowe, niebieskozielone liście, pokryte silnym nalotem woskowym.

    Kapusta Dallas F1 ma wysoką tolerancję na wciornastki IR: Tt (Thrips tabaci), Foc (Fusarium oxysporum f. sp. conglutinans) Fusarium yellows i Xcc (Xanthomonas campestris pv campestris) Czarna zgnilizna.

    Odmiana szczególnie polecana do przetwórstwa.

    Cena:183.60»168.91PLN
  • cats[1].jpg

    Kapusta Decurion F1 (CLX 39201) 2500n

    Zalecana do długiego przechowywania
    Długość wegetacji około 130 dni
    Utrzymuje zieloną barwę liści zewnętrznych po
    długim przechowaniu
    Odznacza się wysoką zdrowotnością
    i trwałością polową
    Tworzy okrągłe główki o masie 2,5-3,5 kg
    Przy nasadzeniu 45 tys. roślin/ha daje
    wyrównane główki o masie 1,2-1,5 kg
    Odmiana tolerancyjna na wciornastka,
    odporność Foc.1

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • delight ball.JPG

    Kapusta Delight Ball F1 kalibrowane 2500n

    Bardzo wczesna odmiana na świeży rynek. Nowość na najwcześniejsze terminy uprawy w tunelach foliowych każdego typu oraz pod folią perforowaną. Okres wegetacji 53-60 dni.

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • discover.jpg

    Kapusta Discover F1 2500n

    Duże ciężkie główki o doskonałejstrukturze wewnątrz. Zewnętrzne liście osłaniające główki zachodzą na siebie. Łatwe obieranie po zbiorze. Dobra odpornośćna choroby grzybowe i bakteryjne. Wysoka zawartość suchej masy pozwala na dużąwydajnośćprocesu kwaszenia. Okres wegetacji ok. 130 dni odposadzenia

  • donatrix.jpg

    Kapusta Donatrix CB2734 2500N

    • Odmiana o bardzo dużym wigorze, odporna na Fusarium, choroby odglebowe.
    • Okres wegetacji: 80 dni.
    • Odmiana przeznaczona na świeży rynek i do przetwórstwa.
    • Bardzo duże wyrównanie główek w polu.
    • Wielkość główek 2,5–3,5 kg.
    • Odmiana o bardzo dużym wigorze, odporna na Fusarium.
    • Charakteryzuje się wyjątkową zdrowotnością, mocna okrywa woskowa powoduje, że nie jest atakowana przez szkodniki.
    • Duża odporność na wysokie temperatury.
    • Okno zbiorcze ok. 50 dni.
    Cena:174.04»161.85PLN
  • drago.jpg

    Kapusta Drago F1 2500N

    Odmiana przeznaczona do zagęszczonych nasadzeń. Średniej wielkości okrągłe główki. Bardzo wysoka zdrowotność. Polecana również do nasadzeń poplonowych.
    Okres wegetacji: 95
    Przeznaczenie: świeży rynek
    Waga (kg): 1,5-3
    Obsada w tyś. szt. na ha: 40-50

    Cena:208.00»193.44PLN
  • S1033270.JPG

    Kapusta Elastor F1 2500n

    Elastor F1, będącą udoskonaloną formą (CMS – z grupy męskosterylnej) znanej odmiany Factor F1. Cenną cechą odmiany Elastor F1 jest odporność na patogeny z rodzaju Fusarium. Nadaje się na zbiór wczesnoletni, główki po 100–110 dniach od posadzenia dorastają do masy 2,5 kg, a przetrzymane dłużej na polu mogą dorastać nawet do 5 kg. Można ją uprawiać również jako poplon, zbierać jesienią i przeznaczać do krótkiego przechowywania czy nawet kwaszenia.

    Cena:205.01»178.35PLN
  • elisa.jpg

    Kapusta Elisa 2500N PREC.

    Najwcześniejsza odmiana mieszańcowa na rynku o okresie wegetacji 45-55 dni.
    Typ kapusty białej o ciemnozielonych liściach.
    Odmiana bardzo dobrze rośnie pod tunelami oraz przykryciem.
    Główki o wadze 600 g, twarde, kuliste, z przeznaczeniem na rynek świeży lub do przetwórstwa.
    Odmiana odporna na jarowizację oraz tolerująca duże wahania temperatur.
    Charakteryzuje się doskonałym, wyjątkowym smakiem, soczystością i delikatną strukturą.

    Cena:233.00»212.03PLN
  • emili.JPG

    Kapusta Emily F1 (17-1434) 2500n

    Do uprawy w tunelach foliowych i pod płaskimi osłonami

    Okres wegetacji 60-65 dni

    Główki o masie ok. 2 kg

    Zalecane zagęszczenie: 50 000-60 000 szt./ha

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • Excalibur.jpg

    Kapusta Excalibur 2500n

    Średnio wczesna odmiana na świeży rynek o okresie wegetacji 81 dni Tworzy średniej wielkości, kuliste główki Posiada grubą warstwę wosku na liściach Wysoka odporność na Xantomonas Zalecana na świeży rynek i wczesne kwaszenie

    Cena:202.00»187.86PLN
  • eskimo.jpg

    Kapusta Eximo F1 1000N

    Po 50–52 dniach wegatacji tworzy jednolitej wielkości główki o masie 1,4–1,6 kg, które później mogą dorastać do 2 kg.
    Do uprawy tunelowej, pod płaskimi osłonami i w polu.
    Główki bardzo wyrównane wyjątkowo smaczne i słodkie.
    Bardzo wysoki plon kulistych zwartych główek na świeży rynek.
    Wysoka tolerancja zarówno na niskie jak i wysokie temperatury.
    Eximo może być uprawiany w różnych okresach.
    Dobrze znosi pozostawienia w polu bez utraty jakości.

    Odporność na choroby:
        Foc (Fusarium Oxysporum) – fuzarioza kapusty.
        Xcc (bakterie Xanthomonas) – czarna zgnilizna kapusty.
        Pb (IR) (kiła kapusty – wybrane rasy Plasmodiophora brassicae).

    Alseed

  • Expect1.jpg

    Kapusta Expect 2500n

    Odmiana późna do najdłuższego przechowania Główki kuliste, zwięzłe, średniej wielkości. Gruba warstwa wosku na liściach. Średnia odporność na Xantomonas, Alternaria oraz wciornastki. Odmiana o wyjątkowych walorach przechowalniczych.

    Cena:208.00»193.44PLN
  • expectation.jpg

    Kapusta Expectation F1 2500N

    Odmiana do długiego przechowywania o żywo zielonym kolorze główek. Wysoka zdrowotność polowa. Mniej podatna na wciornastka. Wyrównane, wysoko osadzone główki. Doskonała do zbioru mechanicznego.

    Okres wegetacji: 140
    Obsada w tyś. szt. na ha: 35-50
    Waga (kg): 2-4
    HR: Foc
    Cena:208.00»193.44PLN
  • factor.jpg

    Kapusta Factor F1 2500n

    Idealnie wyrównana odmiana pod przykrycia płaskie. Polecana na świeży rynek

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • felicity.jpg

    Kapusta Felicity 2500N PREC.

    Odmiana bardzo dobrze znosząca warunki zimnej i mokrej aury jesiennej
    Główki osiągają wagę 2-3 kg
    Liście ciemnozielone
    Odmiana ta charakteryzuje się doskonałym smakiem

    Okres wegetacji:70-75 dni

    Cena:322.00»293.02PLN
  • field_1[1].jpg

    Kapusta Fieldwinner F1 2500 N

    Odmiana średniowczesna o białych, spłaszczonych główkach. Gładkie, cienkie liście o delikatnym unerwieniu. Idealna do kwaszenia całych główek.

    Kształt / typ: płaska
    Wczesność: średniowczesna
    Okres wegetacji: 90 dni
    Przeznaczenie: świeży rynek, przetwórstwo
    Waga (kg): 2-4


    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • flatrix.jpg

    Kapusta Flatrix CB 2739 2500N

    • Czas produkcji 80 dni.
    • Główki mają spłaszczony kształt.
    • W smaku jest delikatna, słodka i chrupiąca.
    • Wielkość główek 2,5-3 kg.
    • Polecana do gołąbków i świeżych surówek.
    • Odmiana przeznaczona na świeży rynek.
    Cena:183.99»171.11PLN
  • Kapusta Flexton 1.JPG

    Kapusta Flexton 2500n

    Kapusta Flexton SGW 0008 to odmiana uniwersalna w każdych warunkach. Odmiana średniowczesna (90-100 dni). Główki okrągłe, zbite dorastają od 3 do 7 kg. Możliwość uprawy w różnych zagęszczeniach od 25 do 40 tys./ha. Doskonałe wyrównanie. Nasadzenia wiosenne i poplon. Świeży rynek i do kwaszenia.

    Cena:197.07»171.45PLN
  • Forza_400[1].jpg

    Kapusta Forza (NiZ 17-1087 F1) 2500n

    Odmiana przeznaczona do bardzo długiego przechowania. Okres wegetacji ok. 145 dni. Główka kulista o masie 3-4 kg. Zalecane zagęszczenie 30 000-45 000szt./ha

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • fundaxy.jpg

    Kapusta Fundaxy F1 2500n

    Doskonała odmiana w typie odmiany KRONOS f1 do najdłuższego przechowywania, o podwyższonej odporności na żerowanie wciornastka. Główki dorastają do 5 kg, są osadzone na wyjątkowo wysokim głąbie zewnętrznym, a mimo to rośliny nie wylegają. Główki fUNDAxY f1 są kuliste, pokryte ochronną warstwą wosku, zachowują żywo zielony kolor do końca okresu przechowywania. Odmiana ta posiada genetycznie uwarunkowaną bardzo wysoką tolerancję na wewnętrzne zbrunatnienie główek (tipburn).

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • Dodaj link do:
  • facebook.com