Tel. 667 744 897
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka

Kapusta czerwona

  • redfield.jpg

    Kapusta Redfield F1 CB2722 2500N

    • Odmiana późna kapusty czerwonej, czas produkcji ok. 140 dni.
    • Bardzo duży wigor roślin, w czasie testów dobrze znosiła upał i deficyt wody.
    • Wielkość główek 2,0–3,0 kg.
    • Mocna woskowa okrywa powoduje, że odmiana ma atrakcyjny wygląd, jest łatwa w uprawie.
    • Jedna z najlepszych odmian do długiego przechowywania.
    Cena:160.54»149.30PLN
  • Kapusta Red Guard clause.JPG

    Kapusta Redguard 2500n

    Odmiana o dobrej zdrowotności. Tworzą głowki bardzo wyrównane o masie 2-3,5kg. Bardzo dobra struktura wewnętrzna. Doskonałe wyniki przechowania. Okres wegetacji 145dni.

    Cena:205.00»174.25PLN
  • redma_rz.jpg

    Kapusta Redma F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: 80-100 dni • przeznaczenie: świeży rynek, przemysł, sałatki • kształt i masa: okrągła, waga w przedziale od 1,0 – 2,5 kg Cechy szczególne: • odmiana średniowczesna • główki o bardzo intensywnej barwie • może długo pozostać w polu • bardzo dobra zdrowotność • posiada wysoką tolerancję na pękanie • odmiana o uniwersalnym przeznaczeniu • świetna do uprawy przyśpieszonej jak i do uprawy poplonowej z nasadzeń lipiec/sierpień

    Cena:248.08»230.71PLN
  • Reguma_.jpg

    Kapusta Reguma F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 150 dni • przeznaczenie: świeży rynek, długie przechowywanie • kształt i masa: owalna o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • doskonałe wybarwienie zewnętrznych i wewnętrznych liści • przyrasta intensywnie pod koniec okresu wegetacji • wyjątkowa zdrowotność tej odmiany w polu

  • rescue.jpg

    Kapusta Rescue F1 2500n

    Okrągła główka do długiego przechowywania. Cechy odmiany: okres wegetacji około 140-145 dni; atrakcyjny okrągły kształt główek; doskonała struktura wewnętrzna; średnia masa główek 1,5-4 kg; wysoka zdrowotność roślin. Zastosowanie: odmiana jesienna przeznaczona do długiego przechowywania. Uwagi: możliwość zagęszczania do 50 tys. roślin na ha (w celu uzyskania mniejszych główek około 1,5 kg)

    Cena:206.17»179.36PLN
  • Resima.jpg

    Kapusta Resima F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: 130-140 dni • przeznaczenie: świeży rynek oraz długie przechowywanie • kształt i masa: okrągła o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • doskonała do długiego przechowywania • duża ilości nalotu woskowego • bardzo dobre efekty w sezonie 2008 i 2009 • bardzo dobra struktura wewnętrzna

    Cena:248.08»230.71PLN
  • rodima_rz.jpg

    Kapusta Rodima F1 2500n

    • okres wegetacji: około 150 dni • przeznaczenie: świeży rynek, przemysł oraz przechowywanie • kształt i masa: owalna o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • odmiana o bardzo dobrej zdrowotności • tworzy duże rośliny • nadaje się do zbioru mechanicznego • bardzo długie przechowywanie – wysoka przydatność

  • Rodon.jpg

    Kapusta Rodon F1 2500n

    Późna odmiana polowa o uniwersalnym przeznaczeniu- zarówno na świeży rynek jak i dla przemysłu z możliwością bardzo długiego przechowywania..3,0-5,0 kg.

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • Romanov.jpg

    Kapusta Romanov F1 2500n

    Nowa wczesna odmiana na świeży rynek. Intensywnie czerwone wybarwienie liści, umiarkowanie silna okrywa woskowa. Polecana zwłaszcza do uprawy wczesnej- po około 65 dniach uzyskuje się plon handlowy!. masa główki ok. 1,0 – 2,5 kg

    Cena:218.00»189.66PLN
  • rona.jpg

    Kapusta Rona F1 2500n

    Rona F1 Okres wegetacji okolo160 dni. Ksztalt kulisty (glówka okrągla). Waga 1,5-3,5 kg. Zageszczenie 25-50 tys. szt. na ha.

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • Kapusta 13-402 (2).JPG

    Kapusta Rostok F1 2500n

    • odmiana przeznaczona do bardzo długiego przechowywania • okres wegetacji ok. 145 dni • główki o masie 2-3 kg • zalecane zagęszczenie 25 000- 40 000 szt./ha Rostok F1 to późna odmiana kapusty czerwonej do bardzo długiego przechowywania. Rośliny silne z mocnym systemem korzeniowym mają wysoko osadzone główki. Ta najnowsza odmiana daje na koniec października bardzo wysoki plon wyrównanych, lekko podłużnych główek o masie ok. 2,5-3 kg (przy zagęszczeniu ok. 40 000 szt./ha główka dorasta do ok. 2 kg). Odmiana doskonale się przechowują nawet do czerwca, a po przechowaniu liście nadal mają ciemny kolor i bardzo silną okrywę woskową sięgającą 3-4 liści. Kapusta ta jest odporna na bakteriozy powodowane przez Xanthomonas. Rostok to odmiana polecana na świeży rynek do supermarketów przez cały okres przechowywania, aż do czerwca.

  • Rovite.jpg

    Kapusta Rovite F1(kalibrowane) 2500n

    Wczesna odmiana polecana do przetwórstwa.

    Cena:218.00»189.66PLN
  • roxy.jpg

    Kapusta Roxy 2500n

    Od szeregu lat - numer 1 do długiego przechowywania w Polsce i Europie.

  • 13-426-e1504702715690[1].jpg

    Kapusta Rozera F1 2500n

    • uniwersalne przeznaczenie: świeży rynek, przetwórstwo i długie przechowanie
    • okres wegetacji ok. 130 dni
    • główki o masie 2-3 kg, kształt owalny
    • zalecane zagęszczenie 25 000-35 000 szt./ha
    • odmiana polecana do uprawy ekologicznej
  • 0075.jpg

    Kapusta SGX0075 F1 2500N

    SGX0075 F1 silny wigor i wysoki plon

    Cechy odmiany:
    ƒ-okres wegetacji: 95 - 110 dni
    ƒ-silny wigor rośliny (polecana na słabsze stanowiska)
    ƒ-masa główek od 2 do 3,5 kg
    ƒ-intensywny nalot woskowy
    ƒ-możliwość przechowania do lutego z późnych nasadzeń

    Zastosowanie:
    przetwórstwo i świeży rynek

    Cena:213.30»185.57PLN
  • saluda.jpg

    Kapusta Saluda F1 2500N

    Odmiana późna, jesienna o okresie wegetacji 125-130 dni po posadzeniu. Roślina o średnim wigorze, zwarta, o zielonkawo-czerwonych liściach. Tworzy owalne główki o masie 2-3kg, osadzone wysoko nad ziemią. Wnętrze główki jest barwy ciemnoczerwonej, nerwy liści są cienkie, atrakcyjne. Liście pokryte są grubą warstwą wosku. Zalecana obsada to 35-40tys. roślin na hektar.

    Odmiana polecana jest zarówno na świeży rynek, jak też do długiego przechowywania.

    Cena:213.84»196.73PLN
  • SUBARO.jpg

    Kapusta Subaro F1 2500n

    Plenny mieszaniec do długiego przechowania

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • travero.jpg

    Kapusta Travero F1 2500N

    Późny mieszaniec przeznaczony do długiego przechowywania. Odmiana polecana do zagęszczonych nasadzeń z przeznaczeniem na świeży rynek. Główki okrągłe o ciemnym kolorze, pokryte grubą warstwą wosku.
    Wczesność: późna
    Okres wegetacji: 130
    Przeznaczenie: świeży rynek
    Waga (kg): 2-3
    Storage: tak
    Obsada w tyś. szt. na ha: 40-50

    Cena:226.00»210.18PLN
  • violeta.jpg

    Kapusta Violeta F1 1000N

    Kapusta czerwona Violeta F1

    Główki kuliste ok.1,5–1,6 kg. o ciemnym intensywnym kolorze. Okres wegetacji ok. 95–100 dni. Długie okno zbiorcze. Bardzo wysoki plon kompaktowych główek na świeży rynek i do długiego przechowywania.
    Bardzo wysoka tolerancja zarówno na niskie jak i wysokie temperatury. Silny woskowy nalot ogranicza występowanie szkodników.

    Odporność na choroby:
        Foc (Fusarium Oxysporum) – fuzarioza kapusty.
        Xcc (bakterie Xanthomonas) – czarna zgnilizna kapusty.
        Pb (IR) (kiła kapusty – wybrane rasy Plasmodiophora brassicae).

     

    Alseed.

  • violeta.jpg

    Kapusta Violeta F1 2500N

    Kapusta czerwona Violeta F1

    Główki kuliste ok.1,5–1,6 kg. o ciemnym intensywnym kolorze. Okres wegetacji ok. 95–100 dni. Długie okno zbiorcze. Bardzo wysoki plon kompaktowych główek na świeży rynek i do długiego przechowywania.
    Bardzo wysoka tolerancja zarówno na niskie jak i wysokie temperatury. Silny woskowy nalot ogranicza występowanie szkodników.

    Odporność na choroby:
        Foc (Fusarium Oxysporum) – fuzarioza kapusty.
        Xcc (bakterie Xanthomonas) – czarna zgnilizna kapusty.
        Pb (IR) (kiła kapusty – wybrane rasy Plasmodiophora brassicae).

     

    Alseed.

  • Dodaj link do:
  • facebook.com