Kapusta czerwona
-
Kapusta Redfield F1 CB2722 2500N
Cena:160.54»149.30PLN -
Kapusta Redguard 2500n
Odmiana o dobrej zdrowotności. Tworzą głowki bardzo wyrównane o masie 2-3,5kg. Bardzo dobra struktura wewnętrzna. Doskonałe wyniki przechowania. Okres wegetacji 145dni.
Cena:205.00»174.25PLN -
Kapusta Redma F1 2500n
Cechy podstawowe: • okres wegetacji: 80-100 dni • przeznaczenie: świeży rynek, przemysł, sałatki • kształt i masa: okrągła, waga w przedziale od 1,0 – 2,5 kg Cechy szczególne: • odmiana średniowczesna • główki o bardzo intensywnej barwie • może długo pozostać w polu • bardzo dobra zdrowotność • posiada wysoką tolerancję na pękanie • odmiana o uniwersalnym przeznaczeniu • świetna do uprawy przyśpieszonej jak i do uprawy poplonowej z nasadzeń lipiec/sierpień
Cena:248.08»230.71PLN -
Kapusta Reguma F1 2500n
Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 150 dni • przeznaczenie: świeży rynek, długie przechowywanie • kształt i masa: owalna o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • doskonałe wybarwienie zewnętrznych i wewnętrznych liści • przyrasta intensywnie pod koniec okresu wegetacji • wyjątkowa zdrowotność tej odmiany w polu
-
Kapusta Rescue F1 2500n
Okrągła główka do długiego przechowywania. Cechy odmiany: okres wegetacji około 140-145 dni; atrakcyjny okrągły kształt główek; doskonała struktura wewnętrzna; średnia masa główek 1,5-4 kg; wysoka zdrowotność roślin. Zastosowanie: odmiana jesienna przeznaczona do długiego przechowywania. Uwagi: możliwość zagęszczania do 50 tys. roślin na ha (w celu uzyskania mniejszych główek około 1,5 kg)
Cena:206.17»179.36PLN -
Kapusta Resima F1 2500n
Cechy podstawowe: • okres wegetacji: 130-140 dni • przeznaczenie: świeży rynek oraz długie przechowywanie • kształt i masa: okrągła o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • doskonała do długiego przechowywania • duża ilości nalotu woskowego • bardzo dobre efekty w sezonie 2008 i 2009 • bardzo dobra struktura wewnętrzna
Cena:248.08»230.71PLN -
Kapusta Rodima F1 2500n
• okres wegetacji: około 150 dni • przeznaczenie: świeży rynek, przemysł oraz przechowywanie • kształt i masa: owalna o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • odmiana o bardzo dobrej zdrowotności • tworzy duże rośliny • nadaje się do zbioru mechanicznego • bardzo długie przechowywanie – wysoka przydatność
-
Kapusta Rodon F1 2500n
Późna odmiana polowa o uniwersalnym przeznaczeniu- zarówno na świeży rynek jak i dla przemysłu z możliwością bardzo długiego przechowywania..3,0-5,0 kg.
W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny. -
Kapusta Romanov F1 2500n
Nowa wczesna odmiana na świeży rynek. Intensywnie czerwone wybarwienie liści, umiarkowanie silna okrywa woskowa. Polecana zwłaszcza do uprawy wczesnej- po około 65 dniach uzyskuje się plon handlowy!. masa główki ok. 1,0 – 2,5 kg
Cena:218.00»189.66PLN -
Kapusta Rona F1 2500n
Rona F1 Okres wegetacji okolo160 dni. Ksztalt kulisty (glówka okrągla). Waga 1,5-3,5 kg. Zageszczenie 25-50 tys. szt. na ha.
W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny. -
Kapusta Rostok F1 2500n
• odmiana przeznaczona do bardzo długiego przechowywania • okres wegetacji ok. 145 dni • główki o masie 2-3 kg • zalecane zagęszczenie 25 000- 40 000 szt./ha Rostok F1 to późna odmiana kapusty czerwonej do bardzo długiego przechowywania. Rośliny silne z mocnym systemem korzeniowym mają wysoko osadzone główki. Ta najnowsza odmiana daje na koniec października bardzo wysoki plon wyrównanych, lekko podłużnych główek o masie ok. 2,5-3 kg (przy zagęszczeniu ok. 40 000 szt./ha główka dorasta do ok. 2 kg). Odmiana doskonale się przechowują nawet do czerwca, a po przechowaniu liście nadal mają ciemny kolor i bardzo silną okrywę woskową sięgającą 3-4 liści. Kapusta ta jest odporna na bakteriozy powodowane przez Xanthomonas. Rostok to odmiana polecana na świeży rynek do supermarketów przez cały okres przechowywania, aż do czerwca.
-
Kapusta Rovite F1(kalibrowane) 2500n
Wczesna odmiana polecana do przetwórstwa.
Cena:218.00»189.66PLN -
Kapusta Roxy 2500n
Od szeregu lat - numer 1 do długiego przechowywania w Polsce i Europie.
-
Kapusta Rozera F1 2500n
- uniwersalne przeznaczenie: świeży rynek, przetwórstwo i długie przechowanie
- okres wegetacji ok. 130 dni
- główki o masie 2-3 kg, kształt owalny
- zalecane zagęszczenie 25 000-35 000 szt./ha
- odmiana polecana do uprawy ekologicznej
-
Kapusta SGX0075 F1 2500N
SGX0075 F1 silny wigor i wysoki plon
Cechy odmiany:
-okres wegetacji: 95 - 110 dni
-silny wigor rośliny (polecana na słabsze stanowiska)
-masa główek od 2 do 3,5 kg
-intensywny nalot woskowy
-możliwość przechowania do lutego z późnych nasadzeńZastosowanie:
przetwórstwo i świeży rynekCena:213.30»185.57PLN -
Kapusta Saluda F1 2500N
Odmiana późna, jesienna o okresie wegetacji 125-130 dni po posadzeniu. Roślina o średnim wigorze, zwarta, o zielonkawo-czerwonych liściach. Tworzy owalne główki o masie 2-3kg, osadzone wysoko nad ziemią. Wnętrze główki jest barwy ciemnoczerwonej, nerwy liści są cienkie, atrakcyjne. Liście pokryte są grubą warstwą wosku. Zalecana obsada to 35-40tys. roślin na hektar.
Odmiana polecana jest zarówno na świeży rynek, jak też do długiego przechowywania.Cena:213.84»196.73PLN -
Kapusta Subaro F1 2500n
Plenny mieszaniec do długiego przechowania
W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny. -
Kapusta Travero F1 2500N
Późny mieszaniec przeznaczony do długiego przechowywania. Odmiana polecana do zagęszczonych nasadzeń z przeznaczeniem na świeży rynek. Główki okrągłe o ciemnym kolorze, pokryte grubą warstwą wosku.
Wczesność: późna
Okres wegetacji: 130
Przeznaczenie: świeży rynek
Waga (kg): 2-3
Storage: tak
Obsada w tyś. szt. na ha: 40-50Cena:226.00»210.18PLN -
Kapusta Violeta F1 1000N
Kapusta czerwona Violeta F1
Główki kuliste ok.1,5–1,6 kg. o ciemnym intensywnym kolorze. Okres wegetacji ok. 95–100 dni. Długie okno zbiorcze. Bardzo wysoki plon kompaktowych główek na świeży rynek i do długiego przechowywania.
Bardzo wysoka tolerancja zarówno na niskie jak i wysokie temperatury. Silny woskowy nalot ogranicza występowanie szkodników.
Odporność na choroby:
Foc (Fusarium Oxysporum) – fuzarioza kapusty.
Xcc (bakterie Xanthomonas) – czarna zgnilizna kapusty.
Pb (IR) (kiła kapusty – wybrane rasy Plasmodiophora brassicae).Alseed.
-
Kapusta Violeta F1 2500N
Kapusta czerwona Violeta F1
Główki kuliste ok.1,5–1,6 kg. o ciemnym intensywnym kolorze. Okres wegetacji ok. 95–100 dni. Długie okno zbiorcze. Bardzo wysoki plon kompaktowych główek na świeży rynek i do długiego przechowywania.
Bardzo wysoka tolerancja zarówno na niskie jak i wysokie temperatury. Silny woskowy nalot ogranicza występowanie szkodników.
Odporność na choroby:
Foc (Fusarium Oxysporum) – fuzarioza kapusty.
Xcc (bakterie Xanthomonas) – czarna zgnilizna kapusty.
Pb (IR) (kiła kapusty – wybrane rasy Plasmodiophora brassicae).Alseed.