Masz pytanie?
Wyszukiwarka
Komunikat

Drodzy Klienci,

Sklep internetowy realizuje zamówienia na bieżąco.

 

Zapraszamy po szeroki wybór nasion, folię biodegradowalną, nawozy!

tel. 667 744 897

tel. 68-325 35 31

Wizyt:
Dzisiaj: 63Wszystkich: 983970

Marchew kolorowa

  • Deep-Purple1.jpg

    Marchew Deep Purple F1 100 00n

    Odmiana przemysłowa o purpurowych korzeniach. Bardzo głęboka barwa kory z jaśniejszym rdzeniem. Polecana na jesienne zbiory dla przemysłu. Bardzo wysoka zawartość luteiny. Wymaga dokładnej ochrony przed chorobami grzybowymi. Okres wegetacji ok. 135 dni od wysiewu.

  • Mello-Yello1.jpg

    Marchew Mello Yello F1 100 000n

    Bardzo plenna odmiana o żółto pomarańczowych korzeniach. Korzenie lekko stożkowe, bardzo wyrównane. Mocna, bujna nać odporna na choroby grzybowe i bakteryjne. Z wczesnych wysiewów można przeznaczyć na sprzedaż pęczkową. Intensywny żółty kolor korzenie uzyskują jesienią. Nadaje się do przerobu na plastry z wysiewów na przełomie maja i czerwca w zagęszczeniach ok 1,5 mln na ha. Okres wegetacji 115-130 dni w zależności od gęstości wysiewu.

  • purple_sun.jpg

    Marchew Purple Sun F1 100 000n

    Średnio późna odmiana o fioletowych korzeniach. Przeznaczona do przemysłu na plastry oraz do produkcji naturalnych barwników. Korzeń stożkowy zaokrąglony o intensywnym fioletowym wybawieniu zewnątrz jak i wewnątrz. Znacznie lepsze wyrównanie korzeni w porównaniu do odmiany Deep Purple F1.

  • White-satin1.jpg

    Marchew White Satin F1 100 000n

    Odmiana o białych korzeniach, bardzo plenna. Korzeń długi, cylindryczny z lekko zaznaczonym stożkiem na końcu. Wymaga dokładnej głębokiej uprawy. Może być uprawiana na zbiór pęczkowy jako urozmaicenie rynku. Korzenie mają smak neutralny, lekko słodki. Może mieć również zastosowanie w przemyśle na plastry, wypełniacz i inne. Okres wegetacji ok. 95 dni od wysiewu.

  • Yellowstone1.jpg

    Marchew Yellowstone 100 000n

    Odmiana ustalona, bardzo plenna o żółtych korzeniach.

    Smukłe, długie, lekko stożkowe korzenie nadają się doskonale na plastry i mrożenie.

    Smak jest typowy dla marchwi.

    Nać bardzo bujna z dobrą odpornością na choroby grzybowe i bakteryjne.

    Uprawiana z przeznaczeniem dla przemysłu na mrożone mieszanki oraz produkcję barwników spożywczych.

  • Dodaj link do:
  • facebook.com