Tel. 667 744 897
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka

Rijk Zwaan

  • gintama.jpg

    Kapusta Gintama 2500n

    okres wegetacji 80 – 100 dni • uniwersalne zastosowanie od świeżego rynku, przez cięcie na surówki, kwaszenie do przechowywania • może być sadzona od wiosny do lata, z jesiennej uprawy nadaje się do przechowywania • główka lekko spłaszczona o masie 2 – 4 kg

    Cena:237.68»221.04PLN
  • jetma.jpg

    Kapusta Jetma F1 nas.prec. 2500n

    Cechy podstawowe: •okres wegetacji: około 50 dni •przeznaczenie: najwcześniejsza odmiana do uprawy w tunelach foliowych i pod agrowłókniną •kształt i masa: główki kuliste, zwarte, osiągają masę do 2 kg Cechy szczególne: •bardzo atrakcyjna handlowo •tworzy główkę na wysokim głąbie, co zapobiega podgniwaniu •szybkie, równomierne tempo wzrostu •soczysty, żywo-zielony kolor •wytrzymałość względem przymrozków wiosennych (mała podatność na jarowizację) •standard w uprawie tunelowej zarówno na południu Polski, w rejonie Łęczycy jak i całej Europie

    Cena:237.68»221.04PLN
  • Kalorama_.jpg

    Kapusta Kalorama F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 150 dni • przeznaczenie: do bardzo długiego przechowywania oraz wysokich zagęszczeń • kształt i masa: w kształcie balonu, wzrost do wagi 1 – 3 kg Cechy szczególne: • poszukiwana przez supermarkety ze względu na odpowiednią wagę • nadaje się do bardzo wysokich zagęszczeń, nawet 60-80 tys/ha bez utraty na jakości • główka twarda, zbita, niewielkich rozmiarów

  • lagrima.jpg

    Kapusta Lagrima F1 2500N

    Dobrze dostosowuje się do różnych warunków uprawy, w tym do suchego klimatu kontynentalnego. Główka jest chcroniona przez ściśle przylegające liście, szerokie okno zbioru.

    Cena:237.68»221.04PLN
  • lemma.jpg

    Kapusta Lemma 2500n

    • okres wegetacji 55 – 65 dni • wczesna kapusta na świeży rynek, do upraw pod folią perforowaną, włókniną i bez osłon • główka o masie 1,0 – 1,8 kg, kulista • długi okres zbioru, tolerancyjna na warunki stresowe

  • longma.jpg

    Kapusta Longma F1 2500N

    Longma RZ F1 to późna odmiana kapusty białej przeznaczona na świeży rynek, do bardzo długiego przechowywania, również z możliwością zakwaszenia po przechowaniu. Wykazuje się tolerancją na wciornastka oraz ogólną wysoką zdrowotnością - w tym odpornością na Fusarium oxysporum. Rośliny cechują się silnym wigorem, balonowe główki osadzone są wysoko, co pozwala na zbiór mechaniczny.

    Cena:270.65»251.70PLN
  • madlene.jpg

    Kapusta Madlene 2500n

    • okres wegetacji 85 – 100 dni
    • polecana na świeży rynek
    • okrągła kompaktowa o masie 1,5 – 3,0 kg
    • szczególnie atrakcyjna po cięciu, ze względu na kontrast ciemnozielonych zewnętrznych liści z białym wnętrzem
    • bardzo dobra zdrowotność

    Cena:275.83»256.52PLN
  • missourima.jpg

    Kapusta Missourima F1 2500N

    Missourima RZ F1 to odmiana kapusty białej o okresie wegetacji od 115 do 140 dni przeznaczona do przetwórstwa (kwaszenie, fresh-cut, gołąbki). Okrągłe, ciężkie główki o masie do 6 kg mają krótki głąb oraz cienkie liście składające się na jednolitą strukturę wewnętrzną zapewniającą wysoką jakość produktu po przetworzeniu. Nadaje się do krótkiego przechowania. W związku z wysokim osadzeniem główek –  idealna do zbioru mechanicznego. W polu wykazuje bardzo dobrą zdrowotność, w tym odporność na Fusarium oxysporum.

    Cena:276.64»257.27PLN
  • morama_rz.jpg

    Kapusta Morama F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 100 dni • przeznaczenie: świeży rynek, przetwórstwo (suszarnictwo) • kształt i masa: owalna o wadze od 1,5 – 3 kg Cechy szczególne: • doskonała dla przemysłu suszarniczego • wysoka zawartość suchej masy • silny system korzeniowy • niewielka podatność na choroby grzybowe • odporność na szkodniki – głównie wciornastki

  • Naoma_RZ.jpg

    Kapusta Naoma F1 2500n PRODUKT NIEDOSTĘPNY

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: 80-90 dni • przeznaczenie: średniowczesna odmiana przeznaczona na świeży rynek oraz do przetwórstwa • kształt i masa: okrągła do lekko spłaszczonej o masie 2-4 kg Cechy szczególne: • silne, ciemne ulistnienie zewnętrzne, ogranicza parowanie wody i wzrost chwastów • bez tendencji do przebarwień antocyjanowych • zalecane zagęszczenie od 30-40 tys./ha • duża tolerancja na wysokie temperatury • średnio zbita struktura wnętrza główki • delikatna struktura wewnętrzna predysponuje tą odmianę do wczesnego kwaszenia oraz na sałatki • nowa odmiana która sprawdziła się w Polsce w okresie prób w sezonach 2008 i 2009

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • Kapusta Oklahoma F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 140 dni • przeznaczenie: kwaszenie, krótkie przechowanie • kształt i masa: okrągła o wadze od 5 – 8 kg Cechy szczególne: • bardzo plenna, główki duże i bardzo duże • można krótko przechowywać – do lutego • nadaje się do siewu bezpośredniego do gruntu • bardzo gęsta struktura wewnętrzna

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • pushma.jpg

    Kapusta Pushma F1 2500n

    • okres wegetacji 50-55dni
    • polecana do uprawy najwcześniejszej pod tunelami foliowymi i agrowłókniną
    • główki okrągłe zwarte, lekko spłaszczone, osiągające wagę do 2,5kg
    • rośliny o dużym wigorze, wyrównane
    • długo zachowujące zdrowy wygląd 
    • szczególnie przydatna na zbiór w skrzynki i na tzw. luz
    • rekomendowany termin siewu 52-6 tydz., sadzenia 11- 17 tydz., zbioru 19-26 tydz.
    Cena:237.68»221.04PLN
  • Rayma_RZ_F1_RZNL_111012_102_demonl1_.jpg

    Kapusta Rayma F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 55 dni • przeznaczenie: wczesna odmiana, polecana do uprawy przyspieszonej • kształt i masa: główki okrągłe, osiągające masę do 2,5 kg Cechy szczególne: • do uprawy w tunelach foliowych i szczególnie pod płaskimi przykryciami • nasadzenie Raymy powinno być usytuowane w czasie pomiędzy odmianami Jetma i Erma • bardzo dobre opinie ze względu na wygląd, wielkość, jakość wewnętrzną • duże wyrównanie • bardzo wysoka odporność na pękanie • zbiory mogą trwać nawet do 80 dni od sadzenia

  • redma_rz.jpg

    Kapusta Redma F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: 80-100 dni • przeznaczenie: świeży rynek, przemysł, sałatki • kształt i masa: okrągła, waga w przedziale od 1,0 – 2,5 kg Cechy szczególne: • odmiana średniowczesna • główki o bardzo intensywnej barwie • może długo pozostać w polu • bardzo dobra zdrowotność • posiada wysoką tolerancję na pękanie • odmiana o uniwersalnym przeznaczeniu • świetna do uprawy przyśpieszonej jak i do uprawy poplonowej z nasadzeń lipiec/sierpień

    Cena:248.08»230.71PLN
  • Reguma_.jpg

    Kapusta Reguma F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 150 dni • przeznaczenie: świeży rynek, długie przechowywanie • kształt i masa: owalna o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • doskonałe wybarwienie zewnętrznych i wewnętrznych liści • przyrasta intensywnie pod koniec okresu wegetacji • wyjątkowa zdrowotność tej odmiany w polu

  • Resima.jpg

    Kapusta Resima F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: 130-140 dni • przeznaczenie: świeży rynek oraz długie przechowywanie • kształt i masa: okrągła o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • doskonała do długiego przechowywania • duża ilości nalotu woskowego • bardzo dobre efekty w sezonie 2008 i 2009 • bardzo dobra struktura wewnętrzna

    Cena:248.08»230.71PLN
  • rodima_rz.jpg

    Kapusta Rodima F1 2500n

    • okres wegetacji: około 150 dni • przeznaczenie: świeży rynek, przemysł oraz przechowywanie • kształt i masa: owalna o wadze od 1 – 3 kg Cechy szczególne: • odmiana o bardzo dobrej zdrowotności • tworzy duże rośliny • nadaje się do zbioru mechanicznego • bardzo długie przechowywanie – wysoka przydatność

    Cena:248.08»230.71PLN
  • secoma.jpg

    Kapusta Secoma 2500n

    • okres wegetacji 90 - 110 dni • polecana do kiszenia i przetwórstwa z wczesnych zbiorów oraz na świeży rynek • główka kulista od 2 do 5,5 kg • dobra jakość i wydajność w suchych i stresowych warunkach uprawy • bardzo dobra zdrowotność Odporności typu HR : Foc:1

    Cena:237.68»221.04PLN
  • selma_rz.jpg

    Kapusta Selma F1 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 130 dni • przeznaczenie: świeży rynek oraz kwaszenie • kształt i masa: okrągła o wadze od 5 – 8 kg Cechy szczególne: • delikatna struktura wnętrza • wysoka odporność na pękanie • wysoka tolerancja na wciornastki • dobrze znosi niedobory wody w okresie wegetacji

  • septima.jpg

    Kapusta Septima 2500n

    • okres wegetacji 120 – 140 dni • polecana do kiszenia i przetwórstwa • główka płaska dorastająca do 4 – 7 kg • może przez długi czas pozostać w polu po zakończeniu wegetacji • bardzo dobra zdrowotność

    Cena:237.68»221.04PLN
  • Dodaj link do:
  • facebook.com