OtiorSTOP 1 kg (na opuchlaki)
OtiorSTOP to preparat do higienizacji środowiska korzeni roślin takich jak truskawki, winorośl, maliny, borówki, porzeczki, agrest czy rośliny ozdobne, które są narażone na żerowanie larw opuchlaków (Otiorhynchus). Mikroorganizmy zawarte w preparacie wspomagają procesy regeneracji po wystąpieniu czynnika stresowego, stymulują prawidłowy rozwój korzeni oraz poprawiają przyswajalność składników pokarmowych. Efektem zastosowania preparatu OtiorSTOP jest polepszenie kondycji roślin, a także wzrost ilości i jakości plonu.
W skład preparatu wchodzą wyselekcjonowane szczepy bakterii i grzybów o wysokiej koncentracji, nie mniejszej niż 1×109 jtk/g.
Stosowanie: oprysk
Truskawki, maliny, borówki, porzeczki, agrest, winorośl, rośliny ozdobne – 100 g/ha. Zaleca się przeprowadzenie przynajmniej 3 zabiegów w sezonie.
Przygotowanie cieczy roboczej:
100 g preparatu rozpuścić w 200-600 l wody. Zaleca się stopniowe wsypywanie preparatu do mieszalnika przy włączonym mieszadle. Przygotowanym roztworem opryskać 1 ha uprawy.
Przykładowe metody aplikacji:
Truskawka: zalecane niskie ciśnienie oprysku i gruba kropla.
Malina, borówka, porzeczka, agrest, winorośl: oprysk przy użyciu belki herbicydowej, fertygacja.
Efekty stosowania
-poprawia kondycję roślin
-wspomaga procesy regeneracji
-poprawia przyswajalność składników pokarmowych
-pozwala zredukować ilość użytych środków ochrony roślin
-wpływa na wzrost plonu i jego jakość
-zwiększa jakość przetwórczą owoców