Tel. 667 744 897
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka

Kategorie produktów +

Producenci +

Kapusta włoska

  • capriccio.jpg

    Kapusta Capriccio F1 2500n

    Wczesna odmiana typu CMS okres wegetacji 70-75 dni od posadzenia rozsady z intensywnie ciemnozielonymi liśćmi. Tworzy atrakcyjne, kuliste do lekko spłaszczonych główki, ładnie wybarwione i zwięzłe, o masie 1,5-2,0 kg. Polecana szczególnie do uprawy letniej i wczesnojesiennej. Zalecane zagęszczenie roślin 30-45 tyś roślin/ha.

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • daphne.jpg

    Kapusta Daphne F1 2500n

    Odmiana bardzo wczesna, gotowa do zbioru po 50 dniach od posadzenia. Główki kuliste o ładnej strukturze, delikatnych liściach, szczególnie polecane na surówki. Przeciętna masa 1,3-1,8 kg. Głąb krótki z ciemnozielonymi liśćmi zewnętrznymi. Kapusta nie może zbyt długo pozostawać w polu po dorośnięciu, gdyż może popękać. Udaje się na różnych glebach żyznych i w dobrej kulturze. Optymalne zagęszczenie 40-50 tyś. roślin/ha.

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • manon.jpg

    Kapusta Manon F1 2500n

    Średnio wczesna odmiana typu CMS (okres wegetacji wynosi 90 dni od posadzenia rozsady), o zielonej barwie liści. Tworzy duże zwięzłe główki o masie 2-3 kg. Polecana szczególnie do uprawy późnoletniej i wczesnojesiennej. Ze względu na silny system korzeniowy udaje się na wszystkich stanowiskach. Zalecane zagęszczenie roślin 30-40 tys. szt/ha

  • medee.jpg

    Kapusta Medee F1 2500n

    Bardzo późna odmiana mieszańcowa. Okres wegetacji 150-160 dni od posadzenia z rozsady. Tworzy kuliste główki o masie 2-3 kg w zależności od gęstości nasadzeń. Zalecane zagęszczenie roślin 30-40 tyś. szt./ha. Liście szarozielone, delikatnie pomarszczone. Często zbierana po przezimowaniu w polu. Wyjątkowo tolerancyjna wobec niskiej temperatury.

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • Kapusta Rigoletto clause.JPG

    Kapusta Rigoleto F1 2500n

    Odmiana późna, zbierana we Francji tylko zimą. Wytwarza atrakcyjne główki , jest tolerancyjna wobec mrozu. Zewnętrzne liście regularnie karbowane, barwy ciemnozielonej. Główka nieco jaśniejsza, osiąga masę 1,5-2,3 kg, ma doskonałą strukturę wewnętrzną i dobry smak. W Polsce może być zbierana późna jesienią, gdyż wytrzymuje przymrozki. Nadaje się również do przechowywania.

    Cena:195.00»165.75PLN
  • Dodaj link do:
  • facebook.com