Eja
-
Papryka Amyka F1 500n
Odmiana 3-4 komorowa . Owoce o wadze 90-110 gram, grubość ścianki 5 mm . wczesność: odmiana bardzo wczesna kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony barwa owocow: kremowo-białe przechodzące w lekko czerwony kolor.
-
Papryka Damian 1000N
Papryka ostra
wczesność: średnio-wczesna
kształt: owoce wąskie długie – około 9 cm
barwa owocow: z zielonego przechodzi w intensywno czerwonykolor
uwagi ogólne: Odmiana typ CHILI – bardzo ostra , stopień ostrości wg skali Scoville wynosi 30000-40000. Owoce 2-3 komorowe . roślina średniej wysokości. Przeznaczenie do uprawy gruntowej lub w doniczkach.Cena:94.00»87.42PLN -
Papryka Draky F1 1000N
Papryka ostra
wczesność: odmiana wczesna typu
kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony
barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor.
uwagi ogólne: Odmiana o dość ostrym smaku, owoce 3 -komorowe , grubość ścianki 4 mm , długość owocu ok. 15 cmCena:268.00»249.24PLN -
Papryka HABANERO białe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:105.00»97.65PLN -
Papryka HABANERO cytrynowe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:105.00»97.65PLN -
Papryka HABANERO czekoladowe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:86.00»79.98PLN -
Papryka HABANERO czerwone – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:86.00»79.96PLN -
Papryka HABANERO pomarańczowe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:86.00»79.98PLN -
Papryka Kilian 1000n
wczesność: srednio-wczesna kształt: owoce wąskie długie 8 cm , grubość ścianki 2 mm barwa owocow: kolor zielony przechodzi w pomarańczowy w okresie zbiorczym uwagi ogólne: Odmiana typ CHILI - bardzo ostra , stopień ostrości wg skali Scoville wynosi 45000-55000. Owoce 2-3 komorowe . roślina średniej wysokości. Przeznaczenie do uprawy gruntowej lub w doniczkach.
Cena:94.00»87.42PLN -
Papryka Krystian 1000N
Papryka ostra
wczesność: średnio-wczesna
kształt: owoce wąskie, długość 8 cm, średnica ścianki 2 mm .
barwa owocow: owoce zielone zmieniaja bare na żółtą w okresie zbiorczym.
uwagi ogólne: Odmiana typ CHILI – bardzo ostra , stopień ostrości wg skali Scoville wynosi 50000-60000. Owoce 2-3 komorowe . roślina średniej wysokości. Przeznaczenie do uprawy gruntowej lub w doniczkach.Cena:94.00»87.42PLN -
Papryka Ohnivec 1000n
okres wegetacji: 90 dni od przesadzenia barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor. uwagi ogólne: Odmiana średnio-wczesna, ostra wg skali Scoville 1800-2500. Owoce długie, wąskie około 17 cm, grubość ścianki 3,5 mm . Przeznaczenie do uprawy w gruncie jak i w doniczkach. Owoce na rynek świeży oraz do przemysłu.
-
Papryka Palivec 1000n
wczesność: odmiana wczesna okres wegetacji: owoce zielone 70-75 dni , czerwone w okresie dojrzałości zbiorczej 85 dni. barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor. uwagi ogólne: Papryka ostra, roślina wysoka. Owoce o wydłużonym kształcie, dwukomorowe, grubość ścianki ok.3 mm, długość owocu ok.17 cm
Cena:48.00»44.64PLN -
Papryka Rafaela F1 500n
wczesność: odmiana bardzo wczesna kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor. uwagi ogólne: Odmiana 2-3 komorowa, plenna. Owoce o pięknej intensywnej czerwonej barwie, wadze ok.100-120 gram, grubość ścianki 6 mm.
-
Papryka Superamy F1 500n
wczesność: odmiana wczesna kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony barwa owocow: kremowo-biała przechodzi w leeko czerwony. uwagi ogólne: Odmiana 3 - 4 komorowa. Owoce o wadze ok.110-130 gram , grubość ścianki ok.6 mm Przeznaczenie : do uprawy na otwartym gruncie oraz w tunelach.
-
Papryka Tamina F1 500n
wczesność: odmiana wczesna kształt: okragły typ.pomidorowy barwa owocow: przechodząca w intensywną czerwień uwagi ogólne: Owoce 3-komorowe , grubość ścianki 6 mm , waga owocu ok.90-110 gram Przeznaczenie : do uprawy na otwartym gruncie oraz w zimnych tunelach.
Cena:145.00»134.85PLN -
Papryka ostra KORAL typ – czereśni 1000N
wczesność: wczesna
średnica bulwy: 2-25,cm
kształt: okrągły
barwa owocow: czerwona
uwagi ogólne: Odmiana okrągła typ czereśni , bardzo ostra 30000 do 50000 w skali Scoville (SHU) Roślina niska, barwa owoców ciemno-zielona przechodzi w bardzo intensywną czerwień. Owoce 2-3 komorowe, grubość ścianki 2 mm,średnica owoców 2-2,5 cm , waga 15-20 gram. Przeznaczona do uprawy w tunelach w okresie letnim oraz w gruncie.Cena:34.00»31.62PLN -
Pasternak Bielas 500gr
Odmiana średnio-późna, bardzo plenna, bujnie rosnąca. Dobrze zimuje w ziemi, dobrze znosi ciężkie i wilgotne gleby. Można siać również w listopadzie, tuż przed nadejściem mrozów. W optymalnych warunkach ze 100 m2 można zebrać 290-330 kg. korzeni. Korzeń: stożkowy, długość około 25-30 cm, ostro zakończony, koloru ochry. Miąższ jest spoisty, bardzo aromatyczny o barwie kremowo-białej. Okres wegetacji: 210-230 dni. Przeznaczenie: doskonałe właściwości do składowania, przetwórstwa np.: suszenia oraz na rynek świeży.
-
Pasternak Hollow Crown 500gr
Odmiana wczesna o aromatycznym smaku, wyrównana. Osiąga wysoki plon przy głębszym wysiewie. Korzeń: długość około 31 cm, średnica około 8 cm w górnej części korzenia. Brak korzeni bocznych. Okres wegetacji: 65-140 dni. Przeznaczenie: na rynek świeży, do przetwórstwa oraz zimowego przechowalnictwa.
-
Patison biały Snowdisc F1 100g
Najnowsza odmiana o białym kolorze . Owoce bardzo wyrównane z połyskiem o doskonałym smaku , zdrowe. Nadają się do zbioru nawet przy początkowej fazie wzrostu , kiedy owoce są jeszcze małe.
Cena:127.00»118.11PLN -
Pietruszka Efez 250g
wczesność: średnio-wczesna
okres wegetacji: 185 dni
kształt korzenia: stożkowaty
długość korzenia:20-22 cm
uwagi ogólne: Korzeń wyrównany, śnieżno-biały ,gładki , nać mocna , ciemno-zielona.Cena:180.00»167.40PLN