Tel. 667 744 897
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka

Kategorie produktów +

Producenci +

Papryka

  • papryka-amy.jpg

    Papryka Amy (żółta) 1000n

    kształt: kształt piramidy, ostro zakończony barwa owocow: kremowo-biała w końcowym etapie przechodząca w lekko czerwony. uwagi ogólne: Odmiana w typie "Igołomskiej" zwana "królową papryk" Owoce 2-3 komorowe, o wadze ok.90-100 gram, grubości ścianki 5 mm. Przeznaczenie : do uprawy w zimnych tunelach oraz na otwartym gruncie.

    Cena:43.00»39.99PLN
  • papryka--amyka-.jpg

    Papryka Amyka F1 500n

    Odmiana 3-4 komorowa . Owoce o wadze 90-110 gram, grubość ścianki 5 mm . wczesność: odmiana bardzo wczesna kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony barwa owocow: kremowo-białe przechodzące w lekko czerwony kolor.

  • damian.jpg

    Papryka Damian 1000N

    Papryka ostra

    wczesność: średnio-wczesna
    kształt: owoce wąskie długie – około 9 cm

    barwa owocow: z zielonego przechodzi w intensywno czerwonykolor

    uwagi ogólne: Odmiana typ CHILI – bardzo ostra , stopień ostrości wg skali Scoville wynosi 30000-40000. Owoce 2-3 komorowe . roślina średniej wysokości. Przeznaczenie do uprawy gruntowej lub w doniczkach.

    Cena:94.00»87.42PLN
  • draky.jpg

    Papryka Draky F1 1000N

    Papryka ostra

    wczesność: odmiana wczesna typu
    kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony

    barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor.

    uwagi ogólne: Odmiana o dość ostrym smaku, owoce 3 -komorowe , grubość ścianki 4 mm , długość owocu ok. 15 cm

    Cena:268.00»249.24PLN
  • habanero_biale.jpg

    Papryka HABANERO białe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:105.00»97.65PLN
  • habanero_cytrynowe.jpg

    Papryka HABANERO cytrynowe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:105.00»97.65PLN
  • habanero_czekoladowe.jpg

    Papryka HABANERO czekoladowe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:86.00»79.98PLN
  • habanero_czerwone.jpg

    Papryka HABANERO czerwone – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:86.00»79.96PLN
  • habanero_pomaranczowe.jpg

    Papryka HABANERO pomarańczowe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:86.00»79.98PLN
  • papryka_kilian_.jpg

    Papryka Kilian 1000n

    wczesność: srednio-wczesna kształt: owoce wąskie długie 8 cm , grubość ścianki 2 mm barwa owocow: kolor zielony przechodzi w pomarańczowy w okresie zbiorczym uwagi ogólne: Odmiana typ CHILI - bardzo ostra , stopień ostrości wg skali Scoville wynosi 45000-55000. Owoce 2-3 komorowe . roślina średniej wysokości. Przeznaczenie do uprawy gruntowej lub w doniczkach.

    Cena:94.00»87.42PLN
  • kristian.jpg

    Papryka Krystian 1000N

    Papryka ostra

    wczesność: średnio-wczesna
    kształt: owoce wąskie, długość 8 cm, średnica ścianki 2 mm .

    barwa owocow: owoce zielone zmieniaja bare na żółtą w okresie zbiorczym.

    uwagi ogólne: Odmiana typ CHILI – bardzo ostra , stopień ostrości wg skali Scoville wynosi 50000-60000. Owoce 2-3 komorowe . roślina średniej wysokości. Przeznaczenie do uprawy gruntowej lub w doniczkach.

    Cena:94.00»87.42PLN
  • papryka-ohnivec-_1.jpg

    Papryka Ohnivec 1000n

    okres wegetacji: 90 dni od przesadzenia barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor. uwagi ogólne: Odmiana średnio-wczesna, ostra wg skali Scoville 1800-2500. Owoce długie, wąskie około 17 cm, grubość ścianki 3,5 mm . Przeznaczenie do uprawy w gruncie jak i w doniczkach. Owoce na rynek świeży oraz do przemysłu.

  • papryka-ostra--palivec-_1.jpg

    Papryka Palivec 1000n

    wczesność: odmiana wczesna okres wegetacji: owoce zielone 70-75 dni , czerwone w okresie dojrzałości zbiorczej 85 dni. barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor. uwagi ogólne: Papryka ostra, roślina wysoka. Owoce o wydłużonym kształcie, dwukomorowe, grubość ścianki ok.3 mm, długość owocu ok.17 cm

    Cena:48.00»44.64PLN
  • papryka-rafaela--.jpg

    Papryka Rafaela F1 500n

    wczesność: odmiana bardzo wczesna kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony barwa owocow: zielona przechodząca w ciemno-czerwony kolor. uwagi ogólne: Odmiana 2-3 komorowa, plenna. Owoce o pięknej intensywnej czerwonej barwie, wadze ok.100-120 gram, grubość ścianki 6 mm.

  • papryka-superamy-f1-.jpg

    Papryka Superamy F1 500n

    wczesność: odmiana wczesna kształt: wydłużony kształt piramidy ostro zakończony barwa owocow: kremowo-biała przechodzi w leeko czerwony. uwagi ogólne: Odmiana 3 - 4 komorowa. Owoce o wadze ok.110-130 gram , grubość ścianki ok.6 mm Przeznaczenie : do uprawy na otwartym gruncie oraz w tunelach.

  • paprika-tamina--8-2007-033.jpg

    Papryka Tamina F1 500n

    wczesność: odmiana wczesna kształt: okragły typ.pomidorowy barwa owocow: przechodząca w intensywną czerwień uwagi ogólne: Owoce 3-komorowe , grubość ścianki 6 mm , waga owocu ok.90-110 gram Przeznaczenie : do uprawy na otwartym gruncie oraz w zimnych tunelach.

    Cena:145.00»134.85PLN
  • koral.jpg

    Papryka ostra KORAL typ – czereśni 1000N

    wczesność: wczesna
    średnica bulwy: 2-25,cm
    kształt: okrągły

    barwa owocow: czerwona

    uwagi ogólne: Odmiana okrągła typ czereśni , bardzo ostra 30000 do 50000 w skali Scoville (SHU) Roślina niska, barwa owoców ciemno-zielona przechodzi w bardzo intensywną czerwień. Owoce 2-3 komorowe, grubość ścianki 2 mm,średnica owoców 2-2,5 cm , waga 15-20 gram. Przeznaczona do uprawy w tunelach w okresie letnim oraz w gruncie.

    Cena:34.00»31.62PLN
  • Dodaj link do:
  • facebook.com