Tel. 667 744 897

Kapusta biała

  • Kapusta 17-1494 Campbell F1 2500n

    • odmiana do bardzo długiego przechowywania

    • okres wegetacji ok. 140 dni

    • główki o masie 3-4 kg

    • zalecane zagęszczenie 25 000 – 35 000 szt./ha

  • 17-1125_400.jpg

    Kapusta Abel F1 2500n

    Odmiana przeznaczona do bardzo długiego przechowywania

    Okres wegetacji ok. 150 dni

    Główki o masie 3-4 kg

    Zalecane zagęszczenie 25 000–35 000 szt./ha

    Cena:197.00»171.39PLN
  • Kapusta Adaptor 1.JPG

    Kapusta Adaptor 2500n

    Cechy odmiany: okres wegetacji około 130 - 135 dni • główki okrągłe, lekko spłaszczone • doskonała struktura wewnętrzna • średnia masa główek 3,5 - 4,5 kg • odporność na wciornastki i mszyce • wysoka zdrowotność roślin i tolerancja na stresowe warunki • uprawy – mniejsze koszty uprawy Zastosowanie: odmiana jesienna przeznaczona na świeży rynek i do przetwórstwa. Możliwość przechowania do końca marca. Uwagi: w zagęszczaniu około 40 - 45 tys. roślin na 1 ha uzyskuje się główki mniejsze, około 2,5 - 3,0 kg, z możliwością przechowania do początków kwietnia

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • adsonn kadry-crop.jpg

    Kapusta Adson F1 2500n

    Idealna do kwaszenia i innych rodzajów przetwórstwa. Główki o masie ok. 4-6 kg. Okres wegetacji: ok. 120-130 dni. Termin zbioru: w zależności od terminu sadzenia od września do końca października. Możliwość przechowywania: do marca. Odporności: Fusarium conglutinans rasa 1 (Fuzarioza kapusty rasa 1). Wysoki plon w połączeniu z wysoką zawartością suchej masy sprawiają, że jest to odmiana idealna do kwaszenia

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • agressor.jpg

    Kapusta Agressor 2500n

    125 - 135 dni, 3 - 8 kg, wysoka zdrowotność. Uprawiana w mniejszym zagęszczeniu /27 tys.roslin/ha/ tworzy lekko spłaszczone główki, o wadze 6-8 kg, przeznaczone do kwaszenia. Natomiast uprawiana w zageszczeniu 32-35 tys.roslin/ha tworzy główki o wadze 3-4 kg, nadajace się do przechowywania. Bardzo tolerancyjna na wciornastki i mszyce. Idealna kapusta o dużych główkach nadająca się do przechowania do końca marca i do kwaszenia.

    Cena:191.32»166.44PLN
  • albatros.jpg

    Kapusta Albatros F1 2500N


        -Późna odmiana mieszańcowa.
        -Okres wegetacji: 140 – 150 dni od wysadzenia rozsady do zbiorów.
        -Przeznaczona do długiego przechowywania, aż do 15 maja (w dobrych warunkach 2°C – 5°C, wilgotność 95%).
        -Główki średniej wielkości o masie 2,2 – 2,8 kg, bardzo twarde, zbite, dobrze okryte liśćmi z krótkim głąbem wewnętrznym.
        -Liście okryte silnym nalotem woskowym.
        -Polecana do przedłużonego zbioru ze względu na wysoką odporność na pękanie.

    Cena:111.24»100.11PLN
  • ALFREDO.jpg

    Kapusta Alfredo F1 2500n

    Odmiana do przechowania o krótkim okresie wegetacji

    Cena:192.00»178.56PLN
  • almanac.jpg

    Kapusta Almanac F1 2500n

    ŚREDNIOWCZESNY MIESZANIEC DO LETNIEGO KWASZENIA Bardzo wysoki plon. Duże zwięzłe główki o krótkim głąbie wewnętrznym i delikatnym unerwieniu. Cienkie równo ułożone liście w główkach dają wysokiej jakości materiał do kwaszenia. Stosunkowo wysoka zawartość suchej masy zapewnia wysoką wydajność procesu kwaszenia. UWAGA:Almanac F1 należy używać pod potrzeby bieżącego kwaszenia. Nie polecamy przechowywać po zakwaszeniu dłużej jak 3 miesiące.

    Cena:178.00»165.54PLN
  • amazon.jpg

    Kapusta Amazon F1 2500N

    Średniowczesna odmiana z przeznaczeniem na świeży rynek. Główki okrągłe o wysokim wyrównaniu. Żywozielony kolor liści. Mocny system korzeniowy.
    Okres wegetacji: 74
    Przeznaczenie: świeży rynek
    Waga (kg): 1,5-2,5
    Obsada w tyś. szt. na ha: 40-50
    HR: Foc

    Cena:198.00»184.14PLN
  • ambrosia.jpg

    Kapusta Ambrosia F1 2500n

    Odmiana kapusty białej polecana do jesiennego kwaszenia, o okresie wegetacji 130-140 dni. Wyróżnia się silnym wzrostem nawet w gorszych warunkach glebowo-klimatycznych. Tworzy główki kuliste, bardzo duże, które mogą dorastać nawet do kilkunastu kilogramów. Mają doskonałą strukturę wewnętrzną, cienkie nerwy i krótki głąb. AMBROSIA f1 wyróżnia się wśród innych odmian bardzo wysoką odpornością na choroby bakteryjne i grzybowe

    Cena:192.87»181.29PLN
  • ammon.jpg

    Kapusta Ammon F1 2500n

    Odmiana kapusty białej do przechowywania do końca kwietnia. Okres wegetacji ok.150 dni. Główka kulista, bardzo dobrze wypełniona o wadze 3 do 5 kg. Wyróżnia się doskonałym wyrównaniem roślin. AMMON F1 długo zachowuje zielony kolor liści zewnętrznych nawet po kilku miesiącach przechowywania, ponadto łatwo się czyści. Proponowane zagęszczenie 25-35 tys. na 1 ha. Nie obserwuje się na tej odmianie objawów wewnętrznego zbrunatnienia.

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • ancoma_rz.jpg

    Kapusta Ancoma F1 nas. prec. 2500n

    Cechy podstawowe: • okres wegetacji: około 140 dni • przeznaczenie: późna, uniwersalna odmiana do przechowywania i dla przetwórstwa oraz na świeży rynek • kształt i masa: lekko spłaszczona, osiągająca wagę 3-5 kg Cechy szczególne: • okres przechowywania do 6 miesięcy • bardzo cienkie liście, idealna na gołąbki oraz sałatki • odporność na Fuzariozę kapusty • bardzo dobra do krótkiego przechowywania a następnie zakwaszenia (bieleje po przechowaniu) Foc:1

    Cena:221.10»205.62PLN
  • Dodaj link do:
  • facebook.com