Papryka
"Oświadczam, że zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/2031 z dnia 26 października 2016 r. w sprawie środków ochronnych przeciwko agrofagom roślin, zmieniającym rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 228/2013, (UE) nr 652/2014 i (UE) nr 1143/2014 oraz uchylającym dyrektywy Rady 69/464/EWG, 74/647/EWG, 93/85/EWG, 98/57/WE, 2000/29/WE, 2006/91/WE i 2007/33/WE do każdej rośliny lub nasiona dołączony jest paszport.".
-
Papryka Garnet F1 1000N
-średnio wczesna odmiana, do uprawy pod osłoną a także w gruncie
-owoce w kształcie kwadratu
-ciemnozielony owoc przebarwiający się w żółty kolor
-średnia masa owoców 200 g
-odporna na TMV-P0, P1-2 -
Papryka Garnet F1 500N
-średnio wczesna odmiana, do uprawy pod osłoną a także w gruncie
-owoce w kształcie kwadratu
-ciemnozielony owoc przebarwiający się w żółty kolor
-średnia masa owoców 200 g
-odporna na TMV-P0, P1-2Cena:66.96»60.26PLN -
Papryka Giacomo F1(żółta) 500n
wysoki, wczesny plon, nowa odmiana do uprawy zarówno w niskich jak i wysokich tunelach foliowych, łatwa w uprawie, dobrze się adaptuje do różnych warunków owoc ok. 240g,
W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny. -
Papryka Gidran F1 250N
-odmiana papryki stożkowej
-barwa owocu kremowa ( dojrzałość zbiorcza ), przebarwiająca się na czerwono
-odporna na wirusa plamistego więdnięcia pomidora (TSWV)
-kolor owocu idealny dla potrzeb świeżego rynku, bardzo atrakcyjny w handlu
-owoce duże, średnia masa 140-160g
-owoc są wyrównane, kształtne od początku, aż do końca sezonu wegetacyjnego
-owoce mają gruby miąższ, są twarde dzięki temu odmiana jest wytrzymała na transport
-system korzeniowy dobrze rozwinięty, mocny
-łatwa w uprawie, sprawdza się w różnych technologiach uprawy
-odporność: TSWV (Brązowa plamistość pomidora): P0 i Tm 0,1,2Cena:64.63»59.45PLN -
Papryka Gidran F1 500N
-odmiana papryki stożkowej
-barwa owocu kremowa ( dojrzałość zbiorcza ), przebarwiająca się na czerwono
-odporna na wirusa plamistego więdnięcia pomidora (TSWV)
-kolor owocu idealny dla potrzeb świeżego rynku, bardzo atrakcyjny w handlu
-owoce duże, średnia masa 140-160g
-owoc są wyrównane, kształtne od początku, aż do końca sezonu wegetacyjnego
-owoce mają gruby miąższ, są twarde dzięki temu odmiana jest wytrzymała na transport
-system korzeniowy dobrze rozwinięty, mocny
-łatwa w uprawie, sprawdza się w różnych technologiach uprawy
-odporność: TSWV (Brązowa plamistość pomidora): P0 i Tm 0,1,2Cena:127.00»116.84PLN -
Papryka Gloria 10g
Opis odmiany :
-rośliny o średniej sile wzrostu, nisko rozkrzewione, o grubych pędach i krótkich międzywęźlach
-owoce typu „blok” duże i ciężkie (4 – 5 szt. w 1 kg),
-miąższ gruby (7-10 mm) soczysty
-barwa owocu- od zielonej do intensywnie czerwonej,
-owoc o powierzchni błyszczącej, gładkiej lub lekko żebrowanej
-zalecane podpieranie roślin i usuwanie pędów do pierwszego rozgałęzienia.
- okres wegetacji - wynosi 80-90 dni
- stanowisko - słoneczne, ciepłe, o glebie zasobnej w wodę, a jednocześnie nie wykazującej tendencji do podmakania
-zastosowanie- przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa, oraz dobrze się przechowujęCena:84.24»75.81PLN -
Papryka HABANERO białe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:105.00»97.65PLN -
Papryka HABANERO cytrynowe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:105.00»97.65PLN -
Papryka HABANERO czekoladowe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:86.00»79.98PLN -
Papryka HABANERO czerwone – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:86.00»79.96PLN -
Papryka HABANERO pomarańczowe – piekielnie ostra 100N
gatunek: Papryka piekielnie ostra
odmiana: HABANERO
uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.Cena:86.00»79.98PLN -
Papryka Habanero Chockolate 1000N
- odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
- Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
- Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
Cena:217.57»202.34PLN -
Papryka Habanero Orange 1000N
- odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
- Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
- Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
Cena:217.57»202.34PLN -
Papryka Habanero Red PH6095 1000N
- odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
- Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
- Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
Cena:217.57»202.34PLN -
Papryka Habanero Yellow 1000N
- odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
- Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
- Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
Cena:217.57»202.34PLN -
Papryka Helikon F1 1000N
HELIKON F1 – Wczesny kremowo - biały blok, duże owoce!
• Biało-kremowa papryka w typie blok
• Wyjątkowo wczesny plon
• Owoce mają grubą ścianę i są ciężkie
• Przeciętna waga owoców to 150-180g
• Dobrze znosi zmienność glebową, polecana do uprawy w różnych technologiach
• Bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy
• Doskonała trwałość pozbiorcza, nadaję się do transportu
• Odporność: HR: Tm0,1,2Cena:384.99»354.19PLN -
Papryka Helikon F1 500N
HELIKON F1 – Wczesny kremowo - biały blok, duże owoce!
• Biało-kremowa papryka w typie blok
• Wyjątkowo wczesny plon
• Owoce mają grubą ścianę i są ciężkie
• Przeciętna waga owoców to 150-180g
• Dobrze znosi zmienność glebową, polecana do uprawy w różnych technologiach
• Bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy
• Doskonała trwałość pozbiorcza, nadaję się do transportu
• Odporność: HR: Tm0,1,2Cena:219.99»202.39PLN -
Papryka Iga 10g
Opis odmiany :
-rośliny niskie, o grubych, sztywnych łodygach i lekko rozpierzchłym pokroju
-rośliny nie wymagają palikowania
-owoce typu pomidorowego
-barwa owocu- od zielonej do intensywnie czerwonej
-powierzchnia owocu gładka lub lekko żebrowana
-miąższ gruby, soczysty, słodki, bardzo smaczny
- okres wegetacji - wynosi 80-100 dni
- stanowisko - słoneczne, ciepłe i osłonięte od wiatru
-zastosowanie- przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia oraz do przetwarzaniaCena:47.52»42.76PLN -
Papryka Ivanca F1 1000N
Roślina
Wczesna, o silnym wigorze, bez tendencji do „zakleszczania” i wylegania. Bardzo dobrze zawiązuje owoce nawet w niskich temperaturach.Owoc
Słodkie, intensywnie żółte, 3-4 komorowe, duże (11 cm x 8 cm), o wyśmienitym smaku i aromacie. Po zbiorze długo zachowują świeżość i atrakcyjny wygląd.Typ uprawy
Tunel wysoki i niski.Cena:609.12»560.39PLN -
Papryka Ivanca F1 100N
Roślina
Wczesna, o silnym wigorze, bez tendencji do „zakleszczania” i wylegania. Bardzo dobrze zawiązuje owoce nawet w niskich temperaturach.Owoc
Słodkie, intensywnie żółte, 3-4 komorowe, duże (11 cm x 8 cm), o wyśmienitym smaku i aromacie. Po zbiorze długo zachowują świeżość i atrakcyjny wygląd.Typ uprawy
Tunel wysoki i niski.