Tel. 667 744 897
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka

Papryka

"Oświadczam, że zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/2031 z dnia 26 października 2016 r. w sprawie środków ochronnych przeciwko agrofagom roślin, zmieniającym rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 228/2013, (UE) nr 652/2014 i (UE) nr 1143/2014 oraz uchylającym dyrektywy Rady 69/464/EWG, 74/647/EWG, 93/85/EWG, 98/57/WE, 2000/29/WE, 2006/91/WE i 2007/33/WE do każdej rośliny lub nasiona dołączony jest paszport.".

  • garnet.jpg

    Papryka Garnet F1 1000N


        -średnio wczesna odmiana, do uprawy pod osłoną a także w gruncie
        -owoce w kształcie kwadratu
        -ciemnozielony owoc przebarwiający się w żółty kolor
        -średnia masa owoców 200 g
        -odporna na TMV-P0, P1-2

  • garnet.jpg

    Papryka Garnet F1 500N


        -średnio wczesna odmiana, do uprawy pod osłoną a także w gruncie
        -owoce w kształcie kwadratu
        -ciemnozielony owoc przebarwiający się w żółty kolor
        -średnia masa owoców 200 g
        -odporna na TMV-P0, P1-2

    Cena:66.96»60.26PLN
  • giacomo.jpg

    Papryka Giacomo F1(żółta) 500n

    wysoki, wczesny plon, nowa odmiana do uprawy zarówno w niskich jak i wysokich tunelach foliowych, łatwa w uprawie, dobrze się adaptuje do różnych warunków owoc ok. 240g,

    W celu zweryfikowania dostępności prosimy o kontakt telefoniczny.
  • gidran.jpg

    Papryka Gidran F1 250N


        -odmiana papryki stożkowej
        -barwa owocu kremowa ( dojrzałość zbiorcza ), przebarwiająca się na czerwono
        -odporna na wirusa plamistego więdnięcia pomidora (TSWV)
        -kolor owocu idealny dla potrzeb świeżego rynku, bardzo atrakcyjny w handlu
        -owoce duże, średnia masa 140-160g
        -owoc są wyrównane, kształtne od początku, aż do końca sezonu wegetacyjnego
        -owoce mają gruby miąższ, są twarde dzięki temu odmiana jest wytrzymała na transport
        -system korzeniowy dobrze rozwinięty, mocny
        -łatwa w uprawie, sprawdza się w różnych technologiach uprawy
        -odporność: TSWV (Brązowa plamistość pomidora): P0 i Tm 0,1,2


    Cena:64.63»59.45PLN
  • gidran.jpg

    Papryka Gidran F1 500N


        -odmiana papryki stożkowej
        -barwa owocu kremowa ( dojrzałość zbiorcza ), przebarwiająca się na czerwono
        -odporna na wirusa plamistego więdnięcia pomidora (TSWV)
        -kolor owocu idealny dla potrzeb świeżego rynku, bardzo atrakcyjny w handlu
        -owoce duże, średnia masa 140-160g
        -owoc są wyrównane, kształtne od początku, aż do końca sezonu wegetacyjnego
        -owoce mają gruby miąższ, są twarde dzięki temu odmiana jest wytrzymała na transport
        -system korzeniowy dobrze rozwinięty, mocny
        -łatwa w uprawie, sprawdza się w różnych technologiach uprawy
        -odporność: TSWV (Brązowa plamistość pomidora): P0 i Tm 0,1,2


    Cena:127.00»116.84PLN
  • gloria.jpg

    Papryka Gloria 10g

    Opis odmiany :
        -rośliny o średniej sile wzrostu, nisko rozkrzewione, o grubych pędach i krótkich międzywęźlach
        -owoce typu „blok” duże i ciężkie (4 – 5 szt. w 1 kg),
        -miąższ gruby (7-10 mm) soczysty
        -barwa owocu- od zielonej do intensywnie czerwonej,
        -owoc o powierzchni błyszczącej, gładkiej lub lekko żebrowanej
        -zalecane podpieranie roślin i usuwanie pędów do pierwszego rozgałęzienia.

    - okres wegetacji -  wynosi 80-90 dni

    - stanowisko - słoneczne, ciepłe, o glebie zasobnej w wodę, a jednocześnie nie wykazującej tendencji do podmakania

    -zastosowanie- przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa, oraz dobrze się przechowuję

    Cena:84.24»75.81PLN
  • habanero_biale.jpg

    Papryka HABANERO białe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:105.00»97.65PLN
  • habanero_cytrynowe.jpg

    Papryka HABANERO cytrynowe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:105.00»97.65PLN
  • habanero_czekoladowe.jpg

    Papryka HABANERO czekoladowe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:86.00»79.98PLN
  • habanero_czerwone.jpg

    Papryka HABANERO czerwone – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:86.00»79.96PLN
  • habanero_pomaranczowe.jpg

    Papryka HABANERO pomarańczowe – piekielnie ostra 100N

    gatunek: Papryka piekielnie ostra
    odmiana: HABANERO

    uwagi ogólne: Owoce o długości 4-8 cm w kształcie rombu. .Odmiana dostępne w czterech kolorach w tym : czerwony ostrość 300000 w skali Scoville, pomarańczowy ostrość 600000 w skali Scoville,a. Z uwagi na wyjątkową ostrość , ten gatunek nie nadaje się do spożycia w stanie surowym . Gatunek pochodzi z rejonu Amazonii, uprawiany w Meksyku oraz na Karaibach. Roślina osiąga do 120 cm wysokości. Niedojrzałe owoce są zielone, dojrzałe w zależności od odmiany są żółte, pomarańczowe, czerwone oraz czekoladowe. Owoce w smaku przypominają morele, ale ze względu na wyjątkową ostrość (w jednostkach Scoville’a wynoszą od 300 000 do 500 000) która wynika z wysokiego stężenia kapsaicyny w gnieździe nasiennym, nie wolno ich konsumować na surowo. Przeznaczenie : jako dodatek do potraw gdzie można paprykę Habanero „rozcieńczyć” np.do sosów, gulaszy, mięs mielonych itp.

    Cena:86.00»79.98PLN
  • chockolate.jpg

    Papryka Habanero Chockolate 1000N

    • odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
    • Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
    • Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
    Cena:217.57»202.34PLN
  • orange.jpg

    Papryka Habanero Orange 1000N

    • odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
    • Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
    • Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
    Cena:217.57»202.34PLN
  • habanero_red.jpg

    Papryka Habanero Red PH6095 1000N

    • odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
    • Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
    • Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
    Cena:217.57»202.34PLN
  • yellow[1].jpg

    Papryka Habanero Yellow 1000N

    • odmian w typie Habanero. Bardzo ostra!
    • Habanero stało się synonimem papryki super ostrej, poszukiwanej ze względu na wysoką zawartość kapsaicyny.
    • Owoc o wyglądzie typowym dla Habanero
    Cena:217.57»202.34PLN
  • Helikon_F1_(2).jpg

    Papryka Helikon F1 1000N

    HELIKON F1 – Wczesny kremowo - biały blok, duże owoce!

    • Biało-kremowa papryka w typie blok
    • Wyjątkowo wczesny plon
    • Owoce mają grubą ścianę i są ciężkie
    • Przeciętna waga owoców to 150-180g
    • Dobrze znosi zmienność glebową, polecana do uprawy w różnych technologiach
    • Bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy
    • Doskonała trwałość pozbiorcza, nadaję się do transportu
    • Odporność: HR: Tm0,1,2

    Cena:384.99»354.19PLN
  • Helikon_F1_(2).jpg

    Papryka Helikon F1 500N

    HELIKON F1 – Wczesny kremowo - biały blok, duże owoce!

    • Biało-kremowa papryka w typie blok
    • Wyjątkowo wczesny plon
    • Owoce mają grubą ścianę i są ciężkie
    • Przeciętna waga owoców to 150-180g
    • Dobrze znosi zmienność glebową, polecana do uprawy w różnych technologiach
    • Bardzo dobrze rozwinięty system korzeniowy
    • Doskonała trwałość pozbiorcza, nadaję się do transportu
    • Odporność: HR: Tm0,1,2

    Cena:219.99»202.39PLN
  • iga.jpg

    Papryka Iga 10g

    Opis odmiany :
        -rośliny niskie, o grubych, sztywnych łodygach i lekko rozpierzchłym pokroju
        -rośliny nie wymagają palikowania
        -owoce typu pomidorowego
        -barwa owocu- od zielonej do intensywnie czerwonej
        -powierzchnia owocu gładka lub  lekko żebrowana
        -miąższ gruby, soczysty, słodki, bardzo smaczny

    - okres wegetacji -  wynosi 80-100 dni

    - stanowisko - słoneczne, ciepłe i osłonięte od wiatru

    -zastosowanie- przeznaczona jest do bezpośredniego spożycia oraz do przetwarzania

    Cena:47.52»42.76PLN
  • ivanca.jpg

    Papryka Ivanca F1 1000N

    Roślina
    Wczesna, o silnym wigorze, bez tendencji do „zakleszczania” i wylegania. Bardzo dobrze zawiązuje owoce nawet w niskich temperaturach.

    Owoc
    Słodkie, intensywnie żółte, 3-4 komorowe, duże (11 cm x 8 cm), o wyśmienitym smaku i aromacie. Po zbiorze długo zachowują świeżość i atrakcyjny wygląd.

    Typ uprawy
    Tunel wysoki i niski.

    Cena:609.12»560.39PLN
  • ivanca.jpg

    Papryka Ivanca F1 100N

    Roślina
    Wczesna, o silnym wigorze, bez tendencji do „zakleszczania” i wylegania. Bardzo dobrze zawiązuje owoce nawet w niskich temperaturach.

    Owoc
    Słodkie, intensywnie żółte, 3-4 komorowe, duże (11 cm x 8 cm), o wyśmienitym smaku i aromacie. Po zbiorze długo zachowują świeżość i atrakcyjny wygląd.

    Typ uprawy
    Tunel wysoki i niski.

  • Dodaj link do:
  • facebook.com